Macrou cu sos de rosii la cuptor

de Gicuta in Peste, 5 Sep 2015 | 57410 vizualizari

 

O reteta foarte gustoasa si aromata, simplu si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati macrou
  • 3 rosii
  • 3 cepe
  • 1/2 capatana usturoi
  • o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • o lingura pasta de ardei
  • o frunza de dafin
  • busuioc uscat
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu sos de rosii la cuptor:

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel putin o jumatate de ora la frigider, apoi il punem la scurs si il uscam cu un prosop de bucatarie.

Sosul de rosii:  Punem  uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul tocat. Cand se inmoaie, punem  rosiile decojite si taiate cubulete. Le calim impreuna 2-3 minute si adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Punem  frunza de dafin, busuiocul, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care il vom transfera intr-o tava. Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu. Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar se pensuleaza din cand in cand cu sosul din tava. Il lasam la cuptor cca o ora si un sfert, pana se rumeneste frumos. Cu cinci minute inainte de a fi gata, adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos tomat